Category Archives: Sin categoría

Tancament de la producció de la Nissan NV200 elèctrica a Catalunya : comunicat de Volt-Tour.

Nota de premsa.

Des de l’Associació catalana promotora del vehicle elèctric, Volt-Tour (fundada l’any 2000), lamentem profundament les darreres notícies sobre les intencions de les empreses Renault i Nissan d’aturar la producció i tancar les línies de produccióde vehiclesala Zona Franca de Barcelona.Ens amoïna especialment que es vulgui aturar la producció de la furgoneta elèctrica NV200 quan la corba de creixement del parc de vehicles elèctrics a Catalunya és exponencial, fruit dels grans esforços ques’han fet des d’iniciatives privades, administratives i associatives (com és el nostre cas) durantaquests darrers 20 anys.Catalunya té potencial per generar teixit industrial al voltant de la Mobilitat elèctrica i estem convençuts que com a país no deixarem escapar aquesta oportunitat. Cal, simplement, assentar unes bones bases col·laboratives entre totes aquestes iniciatives i alhora cal potenciar accions innovadores i avançades en el temps per assegurar-nos un futur pel nostre teixit industrial i empresarial.Es per això que davant d’aquesta dissortada intenció dels dirigents de les companyies Renault i Nissan volem aixecar la veu tots els que creiem en la Mobilitat elèctrica per dir que aprofitarem aquesta oportunitat industrial que deixen Renault i Nissan, tal i com ens ho recorda repetidament la història dels èxits industrials.Estem per la defensa de les línies de producció de la furgoneta elèctrica Nissan NV200 però alhora volem transmetre que hi ha molts altres camps a explorar en el sector de laMobilitat elèctrica i que van des de la generació i la gestió de l’energia iel seu subministrament amb infraestructures de recàrrega, passant, perquè no?, per fomentar l’electrificació dels nostres actuals vehicles de combustió interna, tot plegat amb una bona formació professional, una bona estratègia de desplegament del vehicle elèctric i una complicitat territorial del Govern de Catalunya dins de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània i dins de la Comunitat Europea.Sempre endavant amb la Mobilitat elèctrica!Volt-Tour, 28.05.2020

Jornades alternatives energètiques sostenibles.

Properes jornades alternatives energètiques sostenibles a la Floresta els propers dies:

17 febrer / 16 març / 20 abril / 10 maig.

Esteu Tots convidats.

CONVOCATÒRIA D’AJUTS MOVES

Durant la setmana del 20 de maig es preveu l’obertura a la convocatòria d’ajuts MOVES, en què es pot acollir a ajudes econòmiques en la compra de vehicles elèctrics, adquisició d’infraestructures de recàrrega, i compra de flota de bicicletes elèctriques entre altres coses.

Per a tots els qui hi estigueu interessats no us perdeu aquesta possibilitat.

Concessió de subvencions pel programa d’incentius a la mobilitat eficient i sostenible (Programa MOVES regulat per les bases publicades al Real Decret 72/2019, de 15 de febrer).

Aquests ajuts estan regulats per l’IDAE i a Catalunya l’ Institut Català d’Energia, n’és l’òrgan gestor. Es podran sol·licitar a partir de l’endemà de la publicació de la convocatòria corresponent al DOGC, a través d’aquesta pàgina web.

Des de l’endemà de la publicació de la convocatòria i fins a esgotar el pressupost disponible per a aquesta actuació o com a màxim el 31 de desembre de 2019.

12 mesos des de la data de notificació de la Resolució d’atorgament de l’ajut. La notificació de la resolució per part de l’administració es pot allargar fins a 6 mesos a comptar des de la sol·licitud.

Totes les sol·licituds seran telemàtiques i s’hauran de presentar mitjançant signatura digital. Segon el tipus de beneficiari s’utilitzarà un canal o un altre segons està recollit en la convocatòria.  

Per a més informació us passo el link següent: http://icaen.gencat.cat/ca/energia/ajuts/icaen-programa-moves

http://icaen.gencat.cat/ca/energia/ajuts/icaen-programa-moves

TROBADA ANUAL DE VOLT-TOUR. 2019

Al circuit Fast Parc Motor del Circuit de Castellolí, per fi arriba el gran dia tan esperat per a tots.

Aquest any, tornem a fer record de participants, 40 persones a la trobada.
Cal agrair primer de tot als amfitrions de Fast Parc Motor per la seva acollida tan espectacular que ens han ofert.


Ens conviden a participar en un tastet de què fan ELLS habitualment a l’escola de conducció. En va concretar ENS van fer, 1 petit bateig de conducció, Perdre la per a la frenada d’emergència i una demo al simulador de bolcada amb el su vehicle vermell de prova d’autoteràpia.

Després de un bon dinar, tornem a l’escola, ha arribat el moment d’escoltar les novetats, aventures i experiències dels ponents. Com ja és habitual les xerrades són molt interessants, riem molt, aprenem molt i ens passen les hores sense que ens adonem.

Així doncs ja ben entrada la tarda anem acabant amb la trobada, ara tots cap a casa a descansar, ha sigut un dia llarg però fantàstic, i esperar la pròxima trobada que com tothom ja sap celebrarem els 20 anys de Volt-Tour : 2000 – 2020 !

Video de la trobada realitzat per els companys de l’associació LANE 66, moltes gràcies.E-Concert 2018

El dissabte 6 i el diumenge 7 d’octubre es va celebrar al passeig Lluís Companys de Barcelona la vuitena edició d’EXPOelèctric, que ha comptat amb la presència d’uns 70 expositors, que han mostrat les últimes tendències i novetats en mobilitat elèctrica. Segons els organitzadors, unes 23.000 persones han visitat EXPOelèctric.

L’Associació Catalana promotora del vehicle elèctric Volt-Tour ha organitzat un cop mes l’ e-Concert 2018.

El concert musical en directe amb la participació de la companyia Ensemble  i la companyia Zin grup vocal,  té lloc al mateix temps que circulen vehicles elèctrics, entre l’escenari i l’auditori, i que ha comptat un any més amb el patrocini de  Assegurances Catalana Occident , és una altra de les iniciatives pioneres a nivell europeu posada en marxa per EXPOelèctric.

A més, l’esdeveniment ha fet un pas més endavant en aquesta nova edició i s’ha convertit en la primera fira del sud d’Europa que s’ha proveït energèticament mitjançant l’autoconsum fotovoltaic en disposar de vehicles interconnectats a la xarxa (V2G). Un sistema que ha permès interaccionar de forma bidireccional als vehicles elèctrics amb la xarxa elèctrica.

En aquest sentit, gran part de l’electricitat de l’esdeveniment ha estat subministrada per una anella energètica, que s’ha alimentat d’energia d’origen renovable, generada localment amb plaques fotovoltaiques, bateries d’emmagatzematge i les aportacions energètiques procedents de vehicles elèctrics. Les companyies que han fet possible aquesta anella energètica en EXPOelèctric són  FCC ,  Urbaser ,  Circutor ,  CITCEA-UPC ,  SMA  i  Volt-Tour.

Trobada Euroregional de Vehicles Elèctrics de RIVESALTES

El R.E.V.E.R. 2018 (Trobada Euroregional de Vehicles Elèctrics de RIVESALTES) serà  molt aviat!

Vine com a família: hi haurà actes per a totes les edats: informació, presentacions, proves, conferències … scooters, bicicletes, patins, cotxes i serveis…

  • Divendres 28 de setembre: Trobada professional a “ Dômes de Rivesaltes” de 14 a 18 h
  • Dissabte 29 de setembre a Dômes de RIVESALTES: jornada pública general per a joves i vells: testimonis, presentacions, assajos, conferències, animacions … i concurs fotogràfic a les 11:00 hores després del recorregut més gran de vehicles elèctrics al Sud …
  • Registre a : https://www.helloasso.com/associations/lame66/evenements/rever-2018/
  • Diumenge 30 de setembre: REVER 1: Ral·li Euroregional de vehicles elèctrics de carretera de Banyuls a Roses a través de Cadaqués
  • Diumenge, del 30 de setembre al dissabte, 6 d’octubre: REVER 2 continua el passeig del Ral·li a les Illes Balears amb la tornada a l’ExpoElectric de Barcelona.
  • Amb el suport de l’Euroregió Pirineus Mediterrània i el Consell Regional d’Occitània i la participació de molts socis.
    No us ho perdeu.

2n Ralli Som Mobilitat

Us informem del 2n ralli de Som mobilitat que és celebrarà el dia 22 de setembre del 2018 en el marc de la setmana de la mobilitat sostenible. El  recorregut serà des de Rubí fins a Mataró. 

Podeu fer la vostra inscripció a: www.sommobilitat.coop  teniu temps fins el 7 de setembre. Animeu-vos.
Enllaç

Pujada d’Alp 2500 1a Eco-trobada

El pròxim 15 de juliol és celebrarà la primera edició de l’eco Trobada dins del marc de la Pujada d’ALP 2018., per a tots aquells que hi esteu interessat ja podeu fer la vostra inscripció a:   

http://www.cerdanyaracing.com/es/eco-trobada-alp-2500/inscripciones/

Dijous, 7 de juny a les 19 h. A la Seu d’Unió d’Empresaris d’Automoció de Catalunya.

La Unió d’Empresaris d’Automoció de Catalunya organitza conjuntament amb Santi Enrique Concessionari Nissan una jornada sobre el vehicle elèctric amb la participació de ponents especialistes en vehicles elèctrics, vendes, mecànica, medi ambient.

La jornada s’adreça al públic interessat en les noves tecnologies, a particulars i empreses del sector. Quin serà el cotxe del futur? Els vehicles elèctrics són a dia d’avui una aposta important pel futur, quin funcionament tenen? On es carreguen? Punts de subministrament? Contaminen?

Acte gratuït
És imprescindible fer la inscripció

LLOC:  Seu Unió d’Empresaris d’Automoció de Catalunya, Av. Europa, 21 -08401- Granollers
Tel. 93 860 47 00

Trobada Volt-Tour 2018

El passat dia dissabte 21 d’abril es va celebrar a les instal·lacions Òdena Village la 18a Trobada Anual de l’associació catalana promotora del vehicle elèctric Volt-Tour. En total van assistir unes 50 persones i una vintena de vehicles elèctrics. Després d’un breu passeig per les instal·lacions d’Òdena Village es va fer el dinar i la sobretaula tradicional.

Altre cop, van poder venir :  el president delegat de Catalunya AUVE (Salvador Ejarque),  el  president de l’associació de la Catalunya Nord Lame66  (Robert Morandeira) que, juntament amb el president de Volt-Tour (Patrick Renau) van immortalitzar la foto de la unió entre les tres associacions promotores del vehicle elèctric a Catalunya.

També igual que l’any passat es va lliurar el Premi “Voltourenc de l’any 2017″.

En aquest cas es va lliurar el Premi a l’empresa Elèctrics Sense Fronteres s.l. (Jordi Minguillon, Roger Layola i Edgar Cucurella) per la seva interessant tasca de recuperar motos elèctriques Vectrix amb la introducció i adaptació de bateries de liti provinents dels cotxes elèctrics Nissan Leaf i NV-200.

Es van fer també altres intervencions o xerrades durant tota la tarda.
En concret les xerrades van ser :
• “Model administratiu per la gestió de recàrrega de dues estacions de recàrrega     a Sta. Perpetua.” (Patrick Renau)
• “De reviure una Vectrix a un projecte d’àmbit europeu.”                     (Elèctrics sense Fronteres : Jordi Minguillon, Edgar Cucurella i Roger Layola)
• 1r Gran Meeting Ribesaltes (24 set. 2018)” (Robert MorandeiraLame66)
• “Zona On electric motor parc” (Josep Casanova, Òdena Village)
• “Les bicicletes elèctriques Riese&Müller” (Ulrich Müller)
• “Pujada a ALP” (Ferran Menescal, Circontrol)
• “Què és la Smartflower ? (Victor Garcia, Thermias)
• “Agregació : el motor de l’autoconsum” (Santi MartinezEstabanell)
• “Projecte d’altech per vehicles elèctrics” (Josep Maria LluchAltech)

Intervenció espontània:
“Sensacions sobre un projecte frustrat” (Carles Vera)

Esperem que a tots els associats hagi estat una jornada ben profitosa. Moltes gràcies i bons volts!