Plà d’acció per al desplegament d’infraestructures de recàrrega per als vehicles elèctrics a Catalunya (2016-2019) PIRVEC

LOGO PIRVEC

El dia 16 de juny de 2016, la Generalitat de Catalunya, a través de l’ICAEN, s’ha presentat el PLA PIRVEC 2016-2019 (Pla estratègic pel desplegament d’infraestructura de recàrrega pel vehicle elèctric a Catalunya).

Hi havia fins i tot representació del Govern d’Andorra i representació de l’Ambaixada de França (conseller de Transport, Energia i Industria i Medi Ambient) donat que el projecte vol donar un aire d’interconnexió entre França (Catalunya Nord), Andorra i Espanya.

Amb un pressupost de gairebé 6 Milions d’euros es pretén durant els propers 3 anys intentar tenir la fita de tenir 100 estacions de recàrrega rapida a la xarxa viària, 400 estacions de recàrrega semi-rapida i 25.000 punts de recarrega vinculada.

Es crearan 5 Taules de Treball de 5 temàtiques en que, empreses, institucions i entitats sense ànim de lucre (com, per exemple, la mateixa Volt-Tour) i clústers impulsaran 5 eixos de treball.

Les 5 linees de treball son :

  • Infraestructura vinculada
  • Infraestructura semi-ràpida
  • Infraestructura ràpida
  • Interoperabilitat i pagament
  • Normativa

De Volt-Tour han vingut membres amb el seu projecte personal : Albert Artés (Electrorutes : sensibilització de la Mobilitat Elèctrica), Santi Martínez (Estabanell Energia : Gestor de Recarrega), Jordi Cabutí (Industrial Piris EV), Xavier Cañadell (Electromaps), Josep Cester (Place&Plug) i un servidor (Patrick Renau, en qualitat de president)

La directora de l’ICAEN Assumpta Farran ha fet un repàs històric dels inicis de la Mobilitat Elèctrica a Catalunya, en la que implícitament i fins també explícitament va reconèixer els pioners de la Electromobilitat com poden ser membres de l’Associació Catalana Promotora del Vehicle Elèctric (Volt-Tour) car ja existim des de l’any 2000.

Des de l’associació hem volgut copsar l’estat d’ànims general del col·lectiu de tots els promotors de la Mobilitat Elèctrica i reflexionar com poden evolucionar les taules de treball que ben aviat començaran.

Membres de Volt-Tour com Santi Martínez, Jordi Cabutí, Josep Cester i Albert Artes han demanat la paraula per fer preguntes, observacions i reflexions.

S’ha parlat d’autoconsum (Albert) de conducció eficient amb vehicle elèctric (Cabutí), d’usuaris i d’interoperabilitat (Josep Cester) i de la necessitat de la desaparició de la figura del Gestor de Carrega, només existent a l’Estat Espanyol (Santi Martínez)

Més informació podeu trobar en le següent link :

http://icaen.gencat.cat/web/.content/01_estalvi_i_eficiencia

 

Comentarios cerrados.