Previsió del creixement de Volt-Tour del parc de vehicles elèctrics a Catalunya en els propers 5 anys (2016-2021). Notícia al Telenotícies Vespre de Tv3.

El passat dimecres dia 7 de setembre, al Telenotícies Nit (TN)de la televisió tv3 es va emetre una interessant notícia sobre la possible previsió del creixement del parc de vehicles elèctrics a Catalunya. Aquesta gràfica representa tots els vehicles elèctrics i els híbrids endollables que necessiten permís de circulació per circular per la Via Pública. No s’inclouen, per tant el parc de les bicicletes i patinets elèctrics.

Aquesta informació va ser lliurada per l’associació catalana promotora del vehicle elèctric Volt-Tour que, des de l’any 2000, observa la evolució dels vehicles elèctrics a Catalunya.

imatge-tv3-amb-corba-de-creixement

Actualment, any 2016, estima que hi ha uns 5.000 vehicles elèctrics a tot Catalunya en la que gairebé la meitat són turismes elèctrics i d’aquí uns cinc anys es podria preveure uns 20.000 vehicles elèctrics per les carreteres catalanes. L’Institut Català de la Energia (ICAEN) de la Generalitat de Catalunya també preveu un creixement més fort amb una quantitat lleugerament superior. En tot cas, són previsions que descansen en l’observació de la evolució del creixement en els anys anteriors i en la evolució del creixement en altres països d’Europa.

Aquests càlculs predictius poden ajudar al sector del vehicle elèctric a fer planificacions més o menys creïbles en matèria de infraestructura de recàrrega, formació extensa i especialitzada del vehicle elèctric, polítiques d’expansió del vehicle elèctric en el territori i estratègies pel foment de sistemes d’autoproducció i d’autoconsum d’energia i xarxes elèctriques intel·ligents.

Podeu veure la completa notícia al següent link : (minut 20:48)

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-vespre/telenoticies-vespre-07092016/video/5618604/

Per mes informació sobre previsions de creixement, podeu contactar a la nostra secretaria de la Entitat Catalana Promotora del Vehicle Elèctric Volt-Tour : secretaria@volttour.eu

Comments are closed.