Ral·li Phebus

Ral·li Solar Phebus 2010 (20 de maig – 24 de maig)
Barcelona – Tolouse (489 Km)

Un Ral·li Solar transfronterer !

Us convidem a posar a prova i compartir la vostra tecnologia i coneixements en un recorregut estratègic creuant els Pirineus, entre Catalunya i el Sud de França! Hi trobareu una atmosfera amable i enriquidora entre els participants del Ral·li.

Que és l’ “European Solar Rally Phebus” ?

L’ “European Solar Rallye Phebus” és el rallye en el que participen només Vehicles d’Emissió Zero o Vehicles d’Emissió Local Zero (Zero Emission Vehicles (ZEV) or Local Zero Emission Vehicles (LZEV)).

Durant el ral·li els vehicles participants no poden fer cap emissió de gassos considerats per la Comunitat Europea com a contaminants (NOx, CO, S, etc…), ni gassos que intervinguin en l’Efecte Hivernacle (CO2).

L’ essència del rallye és que els vehicles, que són carregats amb energies renovables, siguin el més eficients posssibles (kwh/km), i, en canvi, no es valora la màxima potència del vehicle com en els rallyes convencionals.

L’ “European Solar Rallye Phebus” realitza trajectes de llarga durada, així com també fortes pendents (els Pirineus), a fi que els vehicles millorin, any rera any, les seves prestacions.

L’ “European Solar Rallye Phebus” vol accelerar la R&D dels vehicles ZEV i LZEV, per tal de frenar el Canvi Climàtic i desvincular-se del constant increment del preu del carburant fòssil.

Distància (aproximadament 489km) i programa:

  • 20 de maig (matí/tarda) : Caldes d’Estrac –Llinars del Vallès : aprox 40 km
  • 21 de maig (mati) : Llinars del Vallès –Hostalric-Lloret de Mar : 55 km
  • 21 de maig (tarda) : Lloret de Mar – Argelers (Etapa neutralitzada) : 130 km
  • 22 de maig (matí/tarda): Argelers-Narbona-Carcassona :185 km
  • 23 de maig (matí/tarda) : Carcassona –Albi –Circuit Albi-Albi : 112 km
  • 24 de maig (matí/tarda) : Albi –Tolosa de Llenguadoc : 76 km
  • Total km previstos : 489 km

Descarregueu el programa complert en format PDF i el tríptic (frontalrevers).

Vegeu l’itinerari de la part catalana amb google maps o si disposeu de google earth descarregueu-lo en format kml.

Participants:

Aquest Ral·li està dissenyat per a tot tipus de vehicles moguts per energia solar: Prototips solars, vehicles elèctrics, bicicletes elèctriques, etc. que podran recarregar amb energia produïda pel sol (o altres fonts renovables) en les diferents parades. Els participants són inscrits en diferents categories, depenent del tipus de vehicle. S’admeten vehicles híbrids.

Descarregueu el reglament en format PDF(provisional).

Organització:

Aquest Ral·li ha estat organitzat cada any des del 2000 per dues associacions (Phebus-Ariege i Volt-Tour) i té el suport de la Generalitat de Catalunya i de les diferents administracions del sud de França, a més d’ajuntaments i empreses privades.

Inscripció:

Si us plau, descarregueu la fitxa d’inscripció en format DOC i ompliu-la amb les vostres dades. Adreceu-vos a l’associació Volt-Tour a través del formulari de contacte indicant l’assumpte “Inscripció Phebus 2010” i el vostre e-mail de contacte. En breu rebreu l’adreça electrònica on podreu enviar la vostra fitxa per formalitzar la inscripció. La data límit d’inscripció és el 30 d’abril.

La informació oficial serà comunicada als participants que s’hagin inscrit. Estarem encantats de compartir la carretera amb vosaltres!

Galeria:

Podeu accedir al fòrum de Volt-Tour.

Vegeu-ne les fotografies de l’edició 2009

Més informació:

Podeu adreçar-nos qualsevol coinsulta o suggerència sobre el  Ral·li a través del nostre formulari de contacte.

Actualitzarem els nostre web periódicament amb les darreres informacions disponibles.

Adreces d’interès:

Patrocinat en 2009 per: